Η καινοτομία του Super WoolΑγορά online

H αποκάλυψη της προέλευσης αυτής της λεπτής και απαλής ποιότητας μαλλιού. Από την Αγγλία στην Αυστραλία και έπειτα σε όλο τον κόσμο.

Είναι ο συνδυασμός της ποιότητας και της κομψότητας που επιτρέπουν στις ποιότητες μαλλιού Super 100's και Super 120's να έχουν τη θέση τους στη συλλογή Luxury Suiting της Gaki.

Το 1789, ο βασιλιάς Κάρολος IV της Ισπανίας έδωσε δύο κριάρια και τέσσερις προβατίνες στο συνταγματάρχη Gordon που ηγούνταν της εταιρείας Dutch East India. Όταν ο συνταγματάρχης Gordon πέθανε, η σύζυγός του πούλησε το κοπάδι σε έναν πολυμήχανο βρετανό μετανάστη στην Αυστραλία που χρησιμοποίησε τότε αυτά τα ζώα για να δημιουργήσει την σημερινή βιομηχανία μαλλιού στην Αυστραλία που μετράει δισεκατομμύρια. Μόλις το μαλλί κουρευτεί από τα πρόβατα στην Αυστραλία, είναι τυπικό να στέλνεται στο Yorkshire, Huddersfield, στην Αγγλία όπου επεξεργάζεται σε νήματα , και αυτά με τη σειρά τους υφαίνονται σε ύφασμα. Η καινοτομία των «Supers» προέρχεται από αυτήν την πόλη του Yorkshire, το Huddersfield.

Ο παραδοσιακός τρόπος αξιολόγησης της ποιότητας του νήματος του μαλλιού στο Huddersfield ήταν να δουν πόσες περιστροφές μπορούσαν να γίνουν από μια λίβρα ακατέργαστου μαλλιού. Όσο λεπτότερες ήταν οι ίνες, τόσο περισσότερες στροφές θα μπορούσαν να γεμίσουν και το ύφασμα θα ήταν απαλότερο με πιο μεταξένια αφή. Για πολλούς αιώνες, η ποιότητα μαλλιού Super 60’s θεωρούνταν η καλύτερη στον κόσμο, φτάνοντας στο σήμερα με ποιότητες μαλλιού Super 100’s και Super 120’s και υψηλότερες που δηλώνουν το ανώτερο επίπεδο λεπτομέρειας και απαλότητας στο ύφασμα.

Είναι ο συνδυασμός της ποιότητας και της κομψότητας που επιτρέπουν στις ποιότητες μαλλιού Super 100's και Super 120's να έχουν τη θέση τους στη συλλογή Luxury Suiting της Gaki. Μια επιλογή κοστουμιών και φορεμάτων σε νέα σχέδια και τύπους εφαρμογών που προσφέρουν απαλότητα και άνεση, χαρακτηριστικά του Super Wool. Η συλλογή Luxury Suiting μπορεί να βρεθεί στο κατάστημα Gaki ή online στο Gaki.gr.

Κοινοποιηστε : Facebook Twitter

Επόμενο άρθρο →